MENY hamburgermeny Close-menu button

Kontroll av skyteprøve skjer i ny app

Kontrollører av skyteprøven får en lettere jobb med en ny app. Nå kan kontrollørene gi jegere kvittering for bestått skyteprøve i form av en QR-kode.

Publisert 07. juni 2021 kl. 11.55

​​​​​​På skytebaner landet rundt blir det gjennomført skyteprøver, og representanter for Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Det Frivillige Skyttervesen (DFS) kontrollerer gjennomføringen. Foreningene må selv registrere kontrollører med vervet "Storviltprøve kontrollør" i lokal medlemsadministrasjon innlogget på min side på njff.no​, med tilknytning til den foreningen de skal være kontrollører for. Se instruksjonsvideo nedenfor. Kontrollører må laste ned en egen app, «skyteprøvekontrollør», som brukes for godkjenning av treningsskudd og storviltprøver. Appen kan lastes ned her i Google Play for Android-telefoner og i App Store for iPhone. Appen vil være klar for bruk av kontrollørene dagen etter de er registrert som kontroll​ører i lokal medlemsadministrasjon. ​

Kvitterer med mobilen

Skyteprøven består av 30 obligatoriske skudd og 5 skudd mot dyrefigur. Kontrollørene kan nå avgi kvittering til jegerne for obligatoriske skudd og bestått prøve ved bruk av den nye kontrollørappen. Kvittering avgis til jegerens app "Min jegerdokumentasjon". Opplysningene som legges inn overføres automatisk til Jegerregisteret straks jegerens mobiltelefon har dekning eller tilgang til internett. 

Se veileder for bruk av kontrollørappen

Se skyteprøveinstruksen

Det er kun kontrollører som NJFF, DFS og andre godkjente arrangører har meldt inn til Jegerregisteret som har tilgang til å logge seg på den nye appen. Dette skjer med sikker innlogging via ID-porten.

Papirdokumentasjon fortsatt mulig

Den digitale løsningen er utviklet i tett samarbeid med NJFF og DFS som de største arrangører av skyteprøven lokalt. Det er vektlagt at appen skal være enkel og lite tidkrevende å bruke.

På alle skytebaner vil det fortsatt være mulig å få kvittering for obligatoriske skudd og skyteprøve på papirvitnemål. Skyteprøvearrangører kan bestille blokker med vitnemål fra [email protected]