MENY hamburgermeny Close-menu button

Se vinnerbildene i fotokonkurransen: Sammen på jakt- og fisketur

NJFF skal ha seks fotokonkurranser i år, hvor man kan sende inn sine beste bilder innenfor gitte temaer. Her presenteres vinnerbildene fra første fotokonkurranse i jubileumsåret.

Hele 423 bilder ble innsendt i konkurransen som varte i januar og februar. Temaet var "Sammen på jakt- og fisketur". Det ble sendt inn mange fantastiske bilder med mye jakt- og fiskeglede. Dersom du ikke var blant vinnerne denne gangen håper vi du deltar i vår neste fotokonkurranse som varer til 30. april. 

1. plass: Fiskeglede
 

to menn står i vannkanten men og holder opp en ørret

 

Vinnerbildet er tatt av Andrea Rikstad Hagstrøm. Juryen valgte ut dette bildet da det utstråler ekte glede og godt samarbeid. Vi blir i godt humør av å se disse to kameratene som jubler over fangsten sammen. -Det var en enorm lykkerus hos pappa, Anton Rikstad og jaktkamerat Hans Mack Berger da de fikk i land storørreten, forteller Andrea Rikstad Hagstrøm. -Vi hadde jaktet på ryper hele dagen i Børgefjell, og gikk opp til Henrikvatnet for å fiske midt på dagen for et lite avbrekk på selveste rypejaktstarten 10. september. Plutselig hugg det på Antons fiskestang og Hans vada ut for å sikre fangsten. Han fikk god nytte av å jakte i vadebukse, som vi gjorde da den dagen var så våt. Da ørreten var trygt i land ble det vill jubel, og den ble til et godt måltid på bålet i lavvoleiren på kvelden, forteller hun. -Dette er et skikkelig godt minne for meg, så veldig artig at det bildet vant, sier den glade vinneren. Hun forteller at pengepremien skal brukes på jakthunden de venter seg denne våren. 

2. plass: Far og sønn på isfiske
 

bilde av far og sønn som sitter og fisker om vinteren

 

2. plass går til Atle Lunde for dette gode bildet av han og sønnen, Håvard Furre Lunde som prøver fiskelykken på isen en kveld i februar. Bildet er tatt i Kjøsnesfjorden. - Det er ikke hvert år det er forhold for isfiske på Kjøsnesfjorden, forteller Atle Lunde. -Det var moro for både unge og gamle å se om jølstraauren ville bite på kroken. Det ble ikke fisk denne fine kvelden, men i dagene etterpå, ble det flere fine middager, avslutter Lunde. 

3. plass: Full uttelling på elgjakt
 

bilde av en elg i en henger og flere menn stånde rundt

 

3. plass går til Christoffer Baraas med dette bildet fra elgjakta høsten 2020. Her er det flotte høstfarger og et fornøyd jaktlag med et fint ungdyr. -På bildet er deler av jaktlaget jeg har vært med på siden jeg kunne gå, forteller Christoffer Baraas. -Vi er et jaktlag med spenn fra 30-83 år. Sammen er vi en gjeng med venner og familie som alle har stor glede av å dele høstens flotte eventyr sammen. Denne dagen fikk unghunden min Alfa en fin opplevelse som resulterte i fall for henne. Det er stor glede i jaktlaget når dagen lykkes med en av hundene som jeg bruker mye tid på hele året. Et skikkelig fellesskap! På bildet ser vi Inge birger Groven, Sigmund Flateng, Christoffer Baraas​ og Martin Berg.

Vi gratulerer så mye til alle vinnerne, og vil takke for de mange fine bidragene til konkurransen. 

Bli med i NJFFs neste fotokonkurranse med tema "Et mangfoldig jakt, fiske og friluftsliv. ​