MENY hamburgermeny Close-menu button

Vinnerbilder: Ville, norske dyr

NJFF skal ha seks fotokonkurranser i år, hvor man kan sende inn sine beste bilder innenfor gitte temaer. Her presenteres vinnerbildene fra femte fotokonkurranse i jubileumsåret.

Konkurransen varte i september og oktober og temaet var "Ville, norske dyr". Juryen var imponert over de mange flotte bildene som ble sendt inn. Dersom du ikke var blant vinnerne denne gangen håper vi du deltar i vår neste og siste fotokonkurranse​ som varer til 31. desember

1. plass: Vill kamp

Villrein i kamp

Vinnerbildet er tatt av Nils-Olav Talgøy. Dette er et fantastisk bilde av villrein i kamp. -Bildet er tatt i brunsttida i Knutshø Villreinområde, forteller Talgøy. Her tørner to storbukker sammen i utkanten av flokken på ca. 500 dyr. Gunstig vind gjør at jeg kommer i god posisjon og opplever en lang og seig kamp. To storbukker, begge i 80 kilosklassen kjemper for full styrke i vill råskap. Muskler og gevir med utrolige krefter i kamp om simlene. I flokken er det hundrevis av simler som skal parres i løpet av få dager. Her gjelder gjelder kun fjellets lov: vinn eller forsvinn. 

2. plass: Tiur i solnedgang

Tiur i solnedgang

Kåre Hansen tok dette fantastiske bildet av tiuren. -En spillegal tiur er alltid gøy å jobbe med. Dette var en skikkelig hissigpropp og gal som den var angrep den alt. Jeg fikk posisjonert meg slik at sola som var på vei ned kom bak fuglen, og med de siste solstrålene mellom trærne, ble resultatet dette bilde, forteller Hansen. Bildet er tatt i Marnadal i Agder en fin vårkveld.

​3. plass: 12 tagger i skogen

Hjort

Bildet av denne flotte hjorten er tatt av Daniel Ofstad. - Etter mye leting og venting fikk jeg endelig listet meg inn på en 12 tagger bukk under brunsten. Den var omringet av flere koller, så her var det ikke mangle på partnere, forteller Ofstad. Bildet er tatt i slutten av oktober i år på Fosen, og skogen skapte en naturlig innramming av bukken. Flere av bildene til Daniel Ofstad kan sees på Instagram. 

Vi gratulerer så mye til alle vinnerne, og vil takke for de mange fine bidragene til konkurransen.