
Dumplings på primusen
Dumplings på primusen er deilige munnfuller som kan lages i mange varianter. Med andebryst, sesamolje, soyasaus, ingefær og chili blir dette en eksotisk snack til fjells.
Publisert 25. februar 2022 kl. 12.42
Tips til dumplings på primusen
- Om du ikke har en pinnekjøttrist kan du ta av nettingen på en sil som kan plasseres opp ned i gryta på primusen.
- Ha bakepapir i bunnen av plastboksen du frakter dum plingene i slik at de ikke setter seg fast
- Vannet bør koke mens dumplingene dampes slik at de ikke fester seg i pinnekjøttristen/nettingen
- Bruk ferdige wontonark for å gjøre det enklest mulig. De får du kjøpt i asiatiske butikker. Eventuelt kan du lage egne med 250 gr hvetemel og 1,3 dl vann, elt godt, heves i minst to timer og kjevles så tynn som mulig.
- Spikk dine egne spisepinner
Utstyr som kreves
- 1 stor plastboks
- 1 liten plastboks
- Bakepapir
- 1 pinnekjøttrist eller nettingen fra et dørslag/sil
- 1 klype
- 1 primus med gryte og lokk
- Vann
- 1 gass
- 1 lighter
Oppskrift
Dumplings på primusen
Ingredienser
4 personer:
20 stk ferdig wontonark/gyozaskins
Fyll:
0.5 stk løk
1 fedd hvitløk
1 stk vårløk
0.5 stk chili
1 ts ingefær
2 ss sesamolje
2 ss søt soyasaus
1 stk andebryst
1 ts salt
1 ts pepper
Saus:
2 dl søt soyasaus
1 ss sesamolje
1 ts knust chili
0.5 stk chili
1 stk vårløk
Slik gjør du:
Hjemme:
Dumplings:
- Finhakk løk, hvitløk, vårløk, chili og ingefær. Varm opp en stekepanne med sesamolje, og stek grønnsakene i 5 minutter.
- Tilsett soyasaus og la den redusere. Avkjøl grønnsakene litt før du har dem over i en blender sammen med andebrystet. Blend alt sammen til du har en farse.
- Bruk et glass til å trykke ut wontonarkene slik at de blir runde. Plasser 1 ts farse i midten og pensle vann rundt kanten. Brett kantene på dumplingen sammen og lag to folder inn mot hverandre på midten. Plasser dem i den store plastboksen.
Saus:
- Finhakk vårløk. Ha søt soysasaus, sesamolje og knust chili i den lille plastboksen og rør det godt sammen.
- Smak til med mer sesamolje eller chili for mer smak.

På primusen:
- Plasser nettingen/pinnekjøttristen i bunnen av gryta på primusen og fyll med vann. (vannet skal ikke være over risten).
- Skru på primusen på middels høy varme og plasser dumplingene på topp av nettingen/pinnekjøttristen.
- Dampes i ca. 5 minutter under lokk.
- Spikk noen spisepinner og server dumplings med saus over eller dypp en og en i sausen.


