
Omelett på primusen
Omelett er en klassiker, og med litt godt fyll er dette turmat som metter. Det er dessuten en enkel rett å ta med seg på tur. Bland sammen alt hjemme, ha det over på en flaske og fres i stekepanna på primusen.
Publisert 18. juni 2021 kl. 08.28
Utstyr som anbefales på tur:
- 1.5 l brusflaske/drikkeflaske (Omelettblandingen)
- 1 liten boks (smør)
- Primus med stekepanne
- Gass
- Lighter
- Stekespade
Oppskrift
Omelett
Ingredienser
2 porsjoner:
1 ss smør
2 stk viltpølser
3 stk sopp
0.5 stk løk
0.5 stk paprika
3 egg
1 ss melk
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss smør (til steking på primusen)
Slik gjør du:
Forberedelser hjemme:
- Del viltpølser, sopp, løken og paprika i små biter.
- Varm opp en stekepanne på middels høy varme og fres det til det er gyllent. Avkjøl.
- Visp sammen egg, melk, salt og pepper, og bland det sammen med pølsene og grønnsakene.
- Bruk en trakt og ha det over på for eksempel en rengjort brusflaske eller en drikkeflaske.
- Ta med litt smør i en liten boks og revet ost.
På primusen:
- Fyr opp primusen på lavt bluss. Ha smør i stekepannen og hell over omelettblandingen når smøret har smeltet.
- Stek omeletten ved å skyve omelettblandingen inn mot midten ettersom den begynner å stivne, slik at det flytende kommer i direkte kontakt med stekepannen.
- Når omeletten begynner å bli ferdig har du på ost og bretter den i to. Hvelv den over på en tallerken og server gjerne med litt godt brød.


