MENY hamburgermeny Close-menu button
Panert lysing er sprø og god, og med sommerlig tilbehør som en sitronaioli, nybakt foccaccia og salat med balsamicodressing er dette et nydelig måltid.

Panert lysing

Panert lysing er sprø og god, og med sommerlig tilbehør som en sitronaioli, nybakt foccaccia og salat med balsamicodressing er dette et nydelig måltid.

Publisert 24. juni 2022 kl. 09.01

Oppskrift
Panert lysing

Ingredienser
4 personer:

Foccaccia
Panert lysing:
600 g lysingfilet
3 ss hvetemel
2 stk egg
2 pakke panko
1 dl rapsolje
Sitronaioli:
3 fedd hvitløk
2 stk eggeplomme
0.5 ts salt
1 klype pepper
4 ts sitronsaft
2 dl rapsolje
Tilbehør:
1 pose ruccula
200 gr cherrytomater
Balsamicodressing

Slik gjør du:

Panert lysing:

  1. Rens og fileter lysingen.
  2. Bland sammen salt og hvetemel, og ha det over på en tallerken. Visp sammen eggene i en bolle. Bland sammen pankomel og pepper, og ha det over på en tallerken.

    Tips: Om du ikke får tak i pankomel, så kan du bruke brødrasp, griljermel eller strøkavring.
     
  3. Vend fiskebitene først i mel, så i egg og til slutt i pankomelet.
  4. Varm opp en stekepanne med olje på middels varme.  Stek den panerte lysingen i cirka 10 – 12 minutter. Ikke bruk for sterk varme, det er viktig at den blir sprø utenpå og ferdig stekt inni.

Sitronaioli:

  1. Finhakk hvitløk og rør sammen med eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft.
  2. Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones».
  3. Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper. 

Server panert lysing med nybakt focaccia, sitronaioli, ruccula, cherrytomater og balsamicodressing.

Charlotte Mohn Gaustad viser deg hvordan du fileterer fisk: