MENY hamburgermeny Close-menu button

Pinnepizza på bålet

Ta pinnebrødet til nye høyder med fyll av ost, viltkjøttdeig og grønnsaker. Bruk gjerne ferdig pizzadeig og gjør så mange forberedelser som mulig hjemme. Da blir det gøy rundt bålet når barna fyller og tvinner hver sin pinnepizza.

Kutt opp og stek ferdig det du ønsker av fyll hjemme slik at matlagingen på bålet blir mer gøy enn jobb. Her kan du bruke kjøttdeig av både reinsdyr, elg, rådyr og hjort. Litt tomatsaus, ost og løk smaker godt i tillegg til grønnsaker som paprika, sopp, ananas og mais.  

Pinnepizza på tur 

Både pinnebrød og pizza er favoritter blant de yngste, og her kan du fint involvere barna i matlagingen ved at de kan fylle hver sin pizza og tvinne de på pinnene. Pinnene kan barna finne selv i skogen. 

Utstyr som kreves 

  • ​To plastbokser 
  • Stekespade 
  • Ved 
  • Lighter 
  • Pinner fra skogen ​

Oppskrift 
Pinnepizza 

Ingredienser
4 personer:  

400 kjøttdeig av vilt 
100 gr sopp 
1 løk 
1 paprika 
1 boks knuste tomater 
250 gr revet os​t 
1 pk ferdig pizzadeig for langpanne 

Forberedelser hjemme: 

  1. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og stek viltkjøttdeigen til den er gjennomstekt. Ha det over i en plastboks. 
  2. Kutt opp grønnsakene og ha det over i en boks. Pakk sekken med resten av ingrediensen. 

På bålet:

  1. Del den ferdige pizzadeigen på langs i fire. Ha på litt knuste tomater, viltkjøttdeig, grønnsaker og ost langs den ene siden. Brett den andre over og tvinn den sammen. Rull den rundt pinnen. 
  2. Stek den på bålet til den er gyllen og crispy. Pass på at du ikke har den over for mye direkte varme da den lett kan bli svidd.
  3. Bruk en kniv for å sprette den av pinnen når den er ferdig, eller bare spis den rett fra pinnen. ​

 

pinnepizza.jpg