MENY hamburgermeny Close-menu button

Quesadilla på bålet

Quesadillas kan du fylle med hva du vil av kjøtt, ost og grønnsaker. Med kjøttdeig av elg, sopp og ost får du en herlig opplevelse rundt bålet på tur.

Publisert 07. juli 2021 kl. 09.40

Med noen få forberedelser hjemme, kan barna ta del i matlagingen. Man kan selvsagt ha med flere typer fyll til quesadillas slik at man kan ha på sine favorittingredienser, men det enkle er ofte det beste. 

Quesadillas som turmat 

Ønsker man å gjøre minst mulig på tur, så kan man fint lage ferdig quesadillas hjemme. Da er det best å gjøre varianten der man bretter dem i to og stabler i en plastboks. Det går fint an å lage quesadillas uten bålrist, men det er en fordel å ha det for å unngå for sterk varme. Uten bålrist er det best å plassere stekepannen litt på siden av bålet på noen kubber slik at det ikke blir for mye direkte varme. På den måten unngår man at maten svir seg.  

Se innslag fra God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles lager quesadillas på bålet.

Utstyr som kreves 

 • ​To matbokser 
 • Stekepanne til bål 
 • Stekespade 
 • Ved 
 • Lighter 

Oppskrift 
Quesadillas på bålet

Ingredienser
4 personer: 

1 ss smør 
400 kjøttdeig av elg 
1 pose tacokrydder
1.5 dl vann
200 gr sopp 
1 løk 
100 gr cherrytomater 
250 gr revet ost 
4 store tortillalefser (brettes i to) eller
8 små tortillalefser
Salat/rømme/salsa ​​

Forberedelser hjemme: 

 1. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og stek kjøttdeigen av elg til den er gjennomstekt. Ha i posen med tacokrydder og vann, og la det putre i et par minutter. Ha det over i en matboks. ​
 2. Del opp sopp, løk og cherrytomater i skiver, og ha det over i en matboks. Pakk sekken med resten av ingrediensen. 

På bålet: 

 1. I en liten stekepanne/jernpanne legges 1 tortillalefse i bunn. Topp med kjøttmiksen, sopp, løk, cherrytomater og ost. Ha 1 tortillalefse på topp. Stek på bålet til osten begynner å smelte, snu og stek videre i et par minutter. 
  Man kan også legge to tortillas som brettes i to i stekepannen. Da har man fyll på den ene halvdelen og bretter den andre over. Det er en fordel med en litt større stekepanne om man velger å lage to av gangen. ​
 2. Server gjerne med litt salat, rømme og salsa. ​
quesadilla på bålet.jpg